فهرست مطالب

Internal Medicine Today - Volume:19 Issue: 3, 2013

Internal Medicine Today
Volume:19 Issue: 3, 2013

  • تاریخ انتشار: 1392/08/01
  • تعداد عناوین: 10
|
  • آرزو داوری نیا مطلق قوچان، فرشته زمانیان قربانی، آرش حمزه ای، سید حسین ناظمی *، حمیدرضا تولیده ای صفحات 123-128
    اهداف
    بیشتر سزارین های انتخابی و اورژانس در مراکز معتبر درمانی دنیا به روش بی حسی نخاعی انجام می شود. هر روش بیهوشی چه بیهوشی عمومی و چه بی حسی نخاعی، عوارضی به همراه دارد. استفاده از روش بی حسی نخاعی به دلیل تامین ایمنی مادر و نوزاد توصیه می شود. این مطالعه با هدف تعیین میزان بروز عوارض مربوط به بیهوشی عمومی و بی حسی نخاعی بعد از عمل جراحی سزارین انجام شد.
    روش ها
    این مطالعه تحلیلی- مقطعی در سال 1390 در تمامی زنان کاندید عمل جراحی سزارین مراجعه کننده به بیمارستان 22بهمن شهرستان گناباد انجام شد و 122 نفر با روش نمونه گیری آسان انتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات، پرسش نامه چندقسمتی محقق ساخته ای شامل اطلاعات جمعیت شناختی، اطلاعات قبل از سزارین و اطلاعات بعد از سزارین بود. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار آماری SPSS 16 و آزمون های آماری T مستقل و مجذور کای استفاده شد.
    یافته ها
    بین بروز گلودرد (001/0=p)، درد عضلانی (002/0=p)، بازگشت سریع درد بعد از عمل (001/0=p) و سردرد (047/0=p) پس از سزارین با نوع روش بیهوشی ارتباط معنی داری وجود داشت. فقط بین بروز سردرد و رضایت زنان باردار از سزارین ارتباط آماری معنی داری مشاهده شد (021/0=p). سن زن باردار با هیچ کدام از عوارض پس از سزارین رابطه معنی داری نداشت.
    نتیجه گیری
    میزان بروز گلودرد، درد عضلانی و بازگشت سریع درد بعد از عمل در روش بیهوشی عمومی بیشتر از بی حسی نخاعی است.
    کلیدواژگان: جراحی سزارین، بی حسی نخاعی، بیهوشی عمومی، عوارض
  • سیددامون صدوقی * صفحات 129-135
    اهداف
    صمغ گیاه آنغوزه دارای اثرات ضدمیکروبی، ضدالتهابی، خواص آنتی اکسیدانی و کاهش دهنده قند خون است. مطالعه حاضر با هدف بررسی اثر عصاره آبی صمغ آنغوزه بر روند ترمیم زخم در موش های صحرایی دیابتی انجام شد.
    روش ها
    در این مطالعه تجربی، 18 سر موش صحرایی به گروه های شاهد سالم (1)، شاهد دیابتی (2) و دیابتی تیمارشده با عصاره آبی صمغ آنغوزه (3) تقسیم شدند. در همه گروه ها در دو طرف پشتی بدن، 4 زخم به قطر 4 میلی متر ایجاد شد. به مدت 2 روز، روزی 3 بار، گروه تیمار تحت درمان موضعی با عصاره و گروه شاهد با نرمال سالین تیمار شد. تراکم سلول های التهابی، تشکیل مجدد اپیتلیوم پوست و عروق خونی جدید در روزهای 4، 8 و 10 مورد ارزیابی قرار گرفت.
    یافته ها
    میانگین ضخامت اپیتلیوم در روزهای چهارم و هشتم در گروه 3 نسبت به گروه های 1 و 2 و در روز دهم در گروه 2 نسبت به گروه 1 و 3 افزایش معنی داری نشان داد. تراکم سلول های التهابی در روز چهارم در گروه های 1 و 3 نسبت به گروه 2 و در روزهای هشتم و دهم در گروه 2 نسبت گروه های 1 و 3 افزایش معنی داری داشت. تراکم عروق خونی در روز چهارم در گروه های 1 و 3 نسبت به گروه 2 و در روزهای هشتم و دهم در گروه 2 نسبت به گروه های 1 و 3 افزایش معنی داری داشت.
    نتیجه گیری
    عصاره آبی صمغ آنغوزه با افزایش تکثیر سلول های اپیتلیومی و تشکیل عروق خونی و سرعت بخشیدن به روند التهابی نقش موثری بر روند ترمیم زخم های دیابتی دارد.
    کلیدواژگان: آنغوزه، زخم، دیابت
  • محمدرضا رمضان پور، سیدمحمود حجازی، سمانه متقی شهری، مجتبی کیان مهر، محمودرضا متقی شهری * صفحات 137-141
    اهداف
    نوع مواد انرژی زایی که حین انجام فعالیت های بدنی در اختیار عضلات فعال قرار می گیرد، از اهمیت ویژه ای برخوردار است. این پژوهش با هدف مقایسه تاثیر 3 نوع فعالیت هوازی تناوبی، تداومی و موازی بر میزان اوره، اسیداوریک و کراتینین ادرار 24ساعته و میزان کاتابولیسم پروتئین نوجوانان انجام شد.
    روش ها
    این پژوهش نیمه تجربی در دانش آموزان پسر 12 تا 15 سال مدارس راهنمایی شبانه روزی پسرانه شهرستان گناباد در سال تحصیلی 91-1390 انجام شد و 15 نفر به طور تصادفی انتخاب و وارد مطالعه شدند. 24 ساعت قبل از شروع فعالیت ورزشی و نیز بلافاصله پس از اتمام هر روش تمرینی به مدت 24 ساعت نمونه های ادرار جمع آوری و مقادیر اوره، اسیداوریک و کراتینین با روش فتومتریک تعیین شد. میزان کاتابولیسم پروتئین بعد از هر تمرین با محاسبه به دست آمد. داده ها به نرم افزار آماری SPSS 19 وارد و از آمار توصیفی و آزمون آنالیز واریانس با اندازه گیری های مکرر برای تجزیه و تحلیل استفاده شد.
    یافته ها
    وزن و شاخص توده بدنی آزمودنی ها در شروع 3 نوع تمرین اختلاف معنی داری نداشت (05/0
    نتیجه گیری
    تمرینات هوازی تناوبی، تداومی و موازی انجام شده تاثیری بر سطح اوره، اسیداوریک، کراتینین ادرار 24ساعته و نیز میزان کاتابولیسم پروتئین نوجوانان 12 تا 15ساله ندارد.
    کلیدواژگان: تمرین هوازی، اوره، اسیداوریک، کراتینین، کاتابولیسم پروتئین
  • محبوبه عظمتی *، راهبه شاکر حسینی، اذیتا حکمت دوست، منا حسینی صفحات 143-148
    اهداف
    اسیدهای چرب طولانی زنجیر امگا-3 مصرف شده از طریق رژیم غذایی می توانند سبب کاهش تولید IL-1، IL-6، IL-4 و TNF-α توسط سلول های مختلف شوند. استئوپروز مخصوصا در زنان یائسه خطر شکستگی استخوان را افزایش می دهد. مطالعه حاضر به منظور مقایسه اثرات مصرف روغن کلزا با مصرف روغن آفتابگردان بر شاخص های التهابی سرم در بیماران مبتلا به استئوپروز صورت گرفت.
    روش ها
    40 بیمار مبتلا به استئوپروز در یک کارآزمایی بالینی از مراجعه کنندگان به مراکز بیماری های استخوان و مفاصل تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی از بهمن ماه1389 تا اردیبهشت ماه 1390 به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. بیماران در دو گروه روغن کانولا و روغن آفتابگردان مورد مطالعه قرار گرفتند. داده ها در قالب نرم افزار آماری SPSS 16 با آزمون های T زوجی و T مستقل تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    کاهش معنی داری در فشار خون سیستولی در گروه آفتابگردان مشاهده شد (001/0=p). همچنین افزایش میزان 25هیدروکسی کول کلسیفرول در گروه کانولا (03/0=p) و آفتابگردان (042/0=p) بعد از مداخله نسبت به قبل از آن معنی دار بود. تفاوت شاخص های اینترلوکین-1، -4، -6 و TNF-α در هر دو گروه بعد از مداخله نسبت به قبل از آن معنی دار نبود.
    نتیجه گیری
    مصرف روغن کانولا در مقایسه با روغن آفتابگردان تاثیری بر کاهش نشانگرهای التهابی در بیماران مبتلا به استئوپروز ندارد.
    کلیدواژگان: روغن کانولا، روغن آفتابگردان، اینترلوکین، 1، اینترلوکین، 4، اینترلوکین، 6، فاکتور نکروزدهنده تومور، آلفا
  • اکرم آهنگرپور *، علی اکبر عروجن صفحات 149-154
    اهداف
    رایج ترین کاربرد هندوانه ابوجهل در طب سنتی ایران، درمان دیابت و کاهش میزان قندخون است. با توجه به تاثیر فروکتوز در افزایش گلوکز و ایجاد مدل مقاوم به انسولین، این مطالعه با هدف مقایسه اثر عصاره قسمت های مختلف هندوانه ابوجهل بر موش های صحرایی نر مقاوم به انسولین انجام شد.
    روش ها
    در مطالعه تجربی حاضر، 63 سر موش صحرایی نر بالغ ویستار استفاده شد. پس از ایجاد مدل مقاوم به انسولین به وسیله فروکتوز10% در آب آشامیدنی به مدت8 هفته، حیوانات به7 گروه کنترل، شاهد، عصاره های آبی و آبی الکلی پوست و دانه و عصاره آبی الکلی پولپ تقسیم شدند. پس از جداسازی سرم ها مقادیر گلوکز، انسولین و شاخص مقاومت به انسولین اندازه گیری شد. نتایج با استفاده از آزمون آماری آنالیز واریانس یک طرفه و آزمون پشتیبان LSD ارزیابی شدند.
    یافته ها
    عصاره آبی الکلی پوست منجر به افزایش گلوکز در مقایسه با گروه کنترل شد (05/0 p<). میزان گلوکز گروه عصاره آبی دانه در مقایسه با گروه شاهد کاهش یافت (05/0 p<). وزن در گروه عصاره آبی دانه در مقایسه با گروه های کنترل (01/0 p<) و شاهد (05/0 p<) افزایش پیدا کرد. عصاره آبی الکلی پوست منجر به کاهش میزان انسولین در مقایسه با گروه شاهد شد (05/0 p<). در گروه عصاره آبی الکلی دانه، افزایش میزان انسولین در مقایسه با گروه کنترل مشاهده شد (01/0 p<). میزان انسولین گروه عصاره آبی دانه در مقایسه با گروه کنترل (001/0 p<) و شاهد (05/0 p<) افزایش یافت.
    نتیجه گیری
    موثرترین بخش هندوانه ابوجهل در درمان دیابت نوع II دانه و مضرترین بخش آن پوست است.
    کلیدواژگان: هندوانه ابوجهل، فروکتوز، انسولین، شاخص مقاومت به انسولین
  • سیدموسی کافی *، رقیه آتشکار، سیروس امیرعلوی، سحر رضوانی صفحات 155-160
    اهداف
    بازماندگان سوختگی با فرآیندهای دردناک و بدشکلی های ناشی از اثر زخم مواجه می شوند و اغلب مشکلات عمده ای را تجربه می کنند. هدف این پژوهش شناسایی روابط بین PTSD و سبک های دفاعی- روانی در بیماران سوختگی بود.
    روش ها
    این پژوهش همبستگی مقطعی پس رویدادی در 90 بیمار بستری در مرکز سوانح سوختگی و جراحی ترمیمی ولایت رشت در سال 1390 انجام شد و 63 بیمار به روش نمونه گیری تصادفی انتخاب و وارد ژوهش شدند. از فرم مشخصات جمعیت شناختی، مقیاس اختلال استرس پس از سانحه می سی سی پی و پرسش نامه سبک های دفاعی برای جمع آوری داده استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها در نرم افزار آماری spss 16 و با استفاده از آزمون های آماری همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون انجام شد.
    یافته ها
    شدت سوختگی با بخش های سوخته بدن، PTSD، سبک دفاعی روان آزرده و رشدنایافته، همبستگی مثبت و با سبک دفاعی رشدیافته همبستگی منفی داشت. همچنین بخش های سوخته بدن با PTSD ارتباط مستقیم و PTSD با سبک رشدیافته ارتباط معکوس و با سبک های روان آزرده و رشدنایافته ارتباط مستقیم داشت. 7/17% واریانس PTSD از طریق متغیر سبک دفاعی رشدیافته، 3/44% از طریق متغیر سبک دفاعی روان آزرده و 73% از طریق متغیر سبک دفاعی رشدنایافته قابل پیش بینی بود.
    نتیجه گیری
    بین شدت سوختگی، PTSD و سبک های دفاعی- روانی ارتباط وجود دارد.
    کلیدواژگان: سوختگی، اختلال استرس پس از سانحه، سبک های دفاعی، روانی
  • سید ابراهیم حسینی *، صدیقه ظهیری، حیدر آقابابا آقابابا صفحات 161-166
    اهداف
    درد احساس پیچیده ای است که روح و روان را متاثر می سازد و در بسیاری موارد نیاز به استفاده از داروهای مختلف برای کاهش درد وجود دارد. این پژوهش با هدف بررسی اثر عصاره الکلی ریشه شلغم بر کاهش درد حاد و مزمن ناشی از تزریق فرمالین در موش های صحرایی نر بالغ انجام شد.
    روش ها
    در این مطالعه تجربی از 40 سر موش صحرایی نر بالغ استفاده شد که به 5 گروه 8تایی کنترل، شاهد، آزمایش 1، آزمایش 2 و آزمایش 3 تقسیم شدند. برای ایجاد درد 5/0میلی لیتر فرمالین 5/2% به صورت زیرجلدی به کف پای حیوانات تزریق شد. گروه کنترل تنها تحت آزمون فرمالین قرار گرفت. گروه شاهد نیم ساعت قبل از تزریق فرمالین یک میلی لیتر سرم فیزیولوژیک و گروه های آزمایش 1، 2 و 3 به ترتیب دوزهای 50، 100 و 200میلی گرم برکیلوگرم عصاره الکی ریشه شلغم را دریافت کردند. داده های به دست آمده با استفاده از نرم افزار SPSS 18 و آزمون های تحلیل واریانس یک طرفه و تعقیبی توکی مورد تحلیل آماری قرار گرفت.
    یافته ها
    عصاره الکلی ریشه شلغم در دوزهای 100 (133/0±762/1) و 200میلی گرم برکیلوگرم (132/0±550/1) وزن بدن، باعث کاهش معنی دار میزان درد در مرحله حاد نسبت به گروه کنترل (097/0±343/2) و دوز 200میلی گرم برکیلوگرم (054/0±225/1) وزن بدن باعث کاهش معنی دار درد در مرحله مزمن نسبت به گروه کنترل (114/0±822/1) شد.
    نتیجه گیری
    عصاره الکلی ریشه گیاه شلغم به صورت وابسته به دوز و وابسته به زمان در کاهش شدت درد مفید است.
    کلیدواژگان: درد، شلغم، موش صحرایی
  • سید حمیدشریف نیا *، علی اکبر حق دوست، محمدعلی سلیمانی، بهزاد تقی پور، بابک علایی صفحات 167-171
    اهداف
    دیابت نوع II یکی از شایع ترین اختلالات غدد درون ریز در سراسر جهان محسوب می شود. اخیرا فرضیه نقش افزایش فریتین خون در ابتلا به دیابت نوع II مطرح شده است. مطالعه حاضر با هدف بررسی سطح فریتین خون افراد دیابتی و غیردیابتی در بیماران مبتلا به سکته حاد قلبی انجام گرفت.
    روش ها
    در این مطالعه تحلیلی- مقطعی که در سال 1389 در بیماران بخش سی سی یو بیمارستان امام رضا(ع) شهر آمل انجام شد، از میان بیماران سکته حاد قلبی، 50 بیمار دیابتی نوع II و 50 بیمار غیردیابتی به طور هدفمند وارد مطالعه شدند. میزان CBC، تری گلیسیرید، کلسترول، LDL، HDL، فریتین، آهن و TIBC خون اندازه گیری شد. داده ها به کمک نرم افزار SPSS 20 با آزمون های مجذور کای، T تک نمونه، T مستقل و رگرسیون لجستیک تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    شانس ابتلا به دیابت در زنان 56/5 برابر مردان بود. اختلاف میانگین میزان فریتین گروه دیابتی (36/126±60/170 mg/dl) و گروه غیر دیابتی (42/113±40/164 mg/dl) از لحاظ آماری معنی دار نبود (7/0= p). اختلاف میانگین میزان آهن گروه بیماران دیابتی (72/35±58/87 mg/dl) و گروه غیردیابتی (38/20±44/60 mg/dl) اختلاف معنی داری داشت (0001/0 p<).
    نتیجه گیری
    ارتباطی بین میزان فریتین خون افراد مبتلا به دیابت نوع II و بروز سکته حاد قلبی وجود ندارد.
    کلیدواژگان: دیابت ملیتوس، فریتین، سکته حاد قلبی، آهن
  • شهره موسوی مبارکه *، مهدی رهنما، محمدرضا بیگدلی، شهرزاد نصیری سمنانی صفحات 173-177
    اهداف
    قرن هاست که گیاهان دارویی برای جلوگیری از بیماری ها مورد استفاده قرار می گیرند. زخم معده به زخم هر بخشی از معده یا روده اطلاق می شود که در معرض اسید و پپسین فعال شده قرار گرفته باشد. هدف از انجام این مطالعه بررسی اثر عصاره کاکوتی کوهی بر زخم معده ناشی از اسیداستیک در موش های صحرایی بود.
    روش ها
    در این مطالعه تجربی از 60 سر موش صحرایی ویستار با وزن تقریبی 250-200گرم به صورت تصادفی به 4 گروه شاهد منفی، شاهد مثبت، تجربی 1 و تجربی 2 تقسیم شدند. ابتدا موش ها با عمل جراحی دچار زخم معده ناشی از اسیداستیک شدند. یک روز پس از ایجاد زخم معده، گروه های تجربی برای 14 روز متوالی عصاره آبی کاکوتی و گروه شاهد مثبت نرمال سالین دریافت کردند. حیوانات گروه شاهد منفی هیچ ماده ای دریافت نکردند. میزان بهبود زخم و تعداد فیبروبلاست، نوتروفیل و ماکروفاژ در واحد سطح پس از روز چهاردهم محاسبه شد. داده های جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار SPSS 17 و آنالیز واریانس یک طرفه و LSD تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    بهبود زخم در گروه های تجربی نسبت به گروه های شاهد منفی و شاهد مثبت افزایش معنی داری داشت (05/0 p<). با گذشت زمان به تعداد نوتروفیل و ماکروفاژ گروه های تجربی افزوده و از تعداد فیبروبلاست آنها کاسته شد (05/0 p<).
    نتیجه گیری
    عصاره آبی برگ گیاه کاکوتی در درمان زخم معده ناشی از اسیداستیک موثر است.
    کلیدواژگان: زخم معده، کاکوتی، اسیداستیک، موش صحرایی
  • دردی قوجق *، حمیده دیلم کتولی، معصومه حبیبی نوده صفحات 179-183
    اهداف
    دیابت یکی از مشکلات سلامتی در جهان و درمان این بیماری در عل و م پزشکی بسیار مهم است. هدف این پژوهش تعیین مقدار کربونیل، مالون دی آلدئید و میزان فعالیت گلوتاتیون پراکسیداز در اریتروسیت موش های صحرایی دیابتی بود.
    روش ها
    در این مطالعه تجربی 24 سر موش صحرایی در محدوده وزنی 180 تا 220گرم به 2 گروه کنترل و دیابتی تقسیم شد. موش های صحرایی گروه دیابتی با تزریق آلوکسان به صورت داخل صفاقی دیابتی شدند. مقدار کربونیل، مالون دی آلدئید و میزان فعالیت گلوتاتیون پراکسیداز با کمک کیت های اختصاصی اندازه گیری شد. میانگین و انحراف معیار داده ها با کمک نرم افزار آماری SPSS 18 محاسبه و با استفاده از آزمون T استودنت اختلاف بین گروه کنترل و دیابتی مشخص شد.
    یافته ها
    میانگین مقدار مالون دی آلدئید در اریتروسیت در گروه موش دیابتی (22/0±27/2 میلی مول درمیلی گرم پروتئین) نسبت به گروه کنترل (15/0±16/1میلی مول درمیلی گرم پروتئین) افزایش یافت (05/0 p<). میانگین مقدار کربونیل در اریتروسیت گروه دیابتی (35/0±98/2 میلی مول درمیلی گرم پروتئین) نسبت به گروه کنترل (16/0±12/1میلی مول درمیلی گرم پروتئین) افزایش یافت (05/0 p<). میانگین فعالیت آنزیم گلوتاتیون پراکسیداز نیز در اریتروسیت گروه دیابتی (45/0±73/5 میکرومول NADPH در دقیقه درمیلی گرم پروتئین) نسبت به گروه کنترل (33/0±98/2میکرومول NADPH در دقیقه درمیلی گرم پروتئین) افزایش یافت (05/0 p<).
    نتیجه گیری
    میانگین مقدار کربونیل، مالون دی آلدئید و فعالیت آنزیم گلوتاتیون پراکسیداز در موش های صحرایی دیابتی نسبت به موش های غیردیابتی افزایش می یابد.
    کلیدواژگان: مالون دی آلدئید، کربونیل، گلوتاتیون پراکسیداز، دیابت، آنتی اکسیدان، رادیکال های آزاد
|
  • Davarinia A.M.Gh., Zamanian Ghorbani F., Hamzei A., Nazemi S.H. *, Tolide, Ie H.M Pages 123-128
    Aims
    Most of the elective and emergence cesarean sections in the world's credible treatment centers are performed under spinal anesthesia. Either spinal or general anesthesia is associated with complications. The use of spinal anesthesia is recommended because of maintaining the safety of mother and her newborn. This study aimed to determine the incidence of complications related to spinal and general anesthesia after cesarean section.
    Methods
    This cross-sectional, analytic study was performed in 2011 on all candidate women for elective cesarean section referred to 22nd of Bahman Hospital in Gonabad city, Iran and 122 cases were selected by simple sampling method. The data were collected with a researcher-made questionnaire include the demographic, pre-operation and post-operation information. These data were analyzed with SPSS 16 and independent T and Chi square tests.
    Results
    There were significant relations between the incidence of sore throat (p=0.001), muscle pain (p=0.002), rapid return of pain after surgery (p=0.001) and headache (p=0.047) after cesarean section and the type of anesthesia. There was only a significant relation between headache and satisfaction of the pregnant women from cesarean section (p=0.21). There was no significant relation between the age of pregnant woman and any types of complications.
    Conclusion
    The rate of sore throat, muscle pain and rapid return of pain after surgery is higher after general anesthesia than spinal anesthesia.
    Keywords: Cesarean Section, Anesthesia, General, Anesthesia, Spinal, Complications
  • Sadoughi S.D. * Pages 129-135
    Aims
    The aqueous extract of Ferula assa-foetida’s resin has anti-bacterial, anti-inflammatory, anti-oxidant and anti-diabetic effects. The present study was done to evaluate the effect of aqueous extract Ferula assa-foetida’s resin on wound healing in diabetic rats.
    Methods
    In this experimental study, 18 Wistar rats were divided into the normal control (1), diabetic control (2) and diabetics treated with aqueous extract of Ferula assa-foetida’s resin groups. In all groups, 4 wounds (4mm) was created in two lateral posterial parts of body. For 2 days, 3 times a day, the experimental group was topical treatment by extract and control group was treated by normal saline. Inflammatory cells, re-epithelization and vascularization were evaluated on the 4th, 8th and 10th day.
    Results
    Average thickness of the epithelium on the fourth and eighth days in group 3 compared with groups 1 and 2 and on the tenth day in group 2 compared with 1 and 3 significantly increased. Density of inflammatory cells on the fourth day in groups 1 and 3 compared with group 2 and on the eighth and tenth days in group 2 compared with groups 1 and 3 significantly increased. Density of blood vessels on the fourth day in groups 1 and 3 compared with group 2 and on the eighth and tenth days in group 2 compared with groups 1 and 3 significantly increased.
    Conclusion
    Aqueous extract of Ferula assa-foetida’s resin has a great influence on the healing of diabetic ulcers by increasing epithelial cell proliferation and blood vessel formation and accelerate the inflammatory process.
    Keywords: Ferula assa, foetida, Wound, Diabetes
  • Ramezanpour M.R., Hejazi S.M., Mottaghy Shahri S., Kianmehr M., Mottaghy Shahri M.R. * Pages 137-141
    Aims
    The types of energetic materials that are presented to active muscles during body activities are very important. This research aimed to compare the effect of interval, continuous and parallel aerobic exercise on urea, uric acid and creatinine of urine level in 24 hours and protein catabolism of adolescents.
    Methods
    This quasi-experimental research was performed on 12-15 year old student boys from hostelry guidance schools of Gonabad city in 2011-12 educational years and 15 individuals were chosen randomly and entered to the study. Urine samples collected 24 hours before starting exercise and immediately after finishing each exercise method for 24 hours and the level of urea, uric acid and creatinine were determined by photometric method. The protein catabolism level was calculated after each exercise. Data were entered into SPSS 19 statistical software and were analyzed by descriptive statistics and ANOVA test.
    Results
    The weight and body mass index of samples did not show any significant difference at the first of 3 types of exercises. There were no significant difference between the effect of one session exercise of interval, continuous and parallel aerobic activity on urea (p=0.33), uric acid (p=0.21) and creatinine of urine level in 24 hours (p=0.41) and the balance of protein catabolism (p=0.33) of adolescents.
    Conclusion
    The interval, continuous and parallel aerobic exercises do not have any effect on urea, uric acid and creatinine of urine level in 24 hours and the balance of protein catabolism of adolescent between 12 to 15 years old.
    Keywords: Exercise, Urea, Uric Acid, Creatinine, Protein Catabolism
  • Azemati M. *, Shaker Hosseini R., Hekmatdoost A., Hosseini M Pages 143-148
    Aims
    Long-chain omega-3 fatty acids consumed through diet reduces the production of IL-1, IL-6, IL-4, TNF-α by different cells. Osteoporosis increases the risk of bone fractures, particularly in postmenopausal women. The aim of this study was to investigate the effects of canola in comparison to sunflower oil on serum inflammation markers in patients with osteoporosis.
    Methods
    In a randomized clinical trial, 40 osteoporotic of bone disease center of Shahid Beheshti University of Medical Sciences were selected by available sampling from September 2010 to November 2012. The patients were divided into two groups of canola and sunflower oil. The data were analyzed by SPSS 16 software by coupled and independent T tests.
    Results
    In sunflower oil group, systolic blood pressure reduced significantly (p=0.001). Serum vitamin D3 was also increased significantly in canola (p=0.03) and sunflower oil groups (p=0.042) at the end of the intervention period in comparison to baseline. Changes of IL-1, IL-4, IL-6, TNF-α level were not significant in the end of the intervention period in comparison to baseline in both groups.
    Conclusion
    The consumption of canola in comparison to sunflower oil, do not have any effect on reduction of inflammatory biomarkers in osteoporosic.
    Keywords: Canola Oil, Sunflower Oil, Interleukin, 1, Interleukin, 4, Interleukin, 6, TNF, ?
  • Ahangarpour A. *, Oroojan A.A Pages 149-154
    Aims
    blood glucose in Iranian traditional medicine. Due to the effects of fructose on increasing glucose and creating insulin resistant (IR) models, this study aimed to compare the effect of different parts of Citrullus colocynthis extract on insulin resistant of male rats.
    Methods
    In this experimental study, 63 adult male Wistar rats were used. After making IR with fructose 10% induced in drinking water for 8 weeks, the animals were divided into 7 (control, sham, aqueous and hydro-alcoholic extracts of crust and seed and hydro-alcoholic extracts of pulp) groups. After separation of serums, glucose, insulin and insulin resistance index were measured. The results were statistically analyzed by ANOVA and post hoc LSD tests.
    Results
    Hydro-alcoholic extract of crust increased glucose in comparison with control group (p<0.05). Glucose level was decreased in aqueous extract of seed group in comparison with sham group (p<0.05). Weight was increased in aqueous extract of seed group in comparison with control (p<0.01) and sham (p<0.05) groups. Hydro-alcoholic extract of crust leads to decreasing insulin in comparison with sham group (p<0.05). In Hydro-alcoholic extract of seed’s group, insulin level was increased compared with control group (p<0.01). Insulin level was increased in aqueous extract of seed group in comparison with control (p<0.001) and sham (p<0.05) groups.
    Conclusion
    The most effective part of Citrullus colocynthis in treatment of diabetes type II is seed and the most harmful part is crust.
    Keywords: Citrullus colocynthis, Fructose, Insulin, FIRI
  • Kafi S.M. *, Atashkar S.R., Amir Alavi S., Rezvani S Pages 155-160
    Aims
    Burned survivors encounter with painful processes and malformations due to injuries. The purpose of this study was to explore the relations between PSTD and defense mechanisms among burn patients.
    Methods
    This after event correlative cross-sectional study was performed in 90 hospitalized patients in Velayat center of burn accidents and plastic surgery of Rasht city, Iran in 2011 and 63 patients were selected by random sampling method and entered to research. Demographic characteristics form, Mississipi Post Traumatic Stress Disorder scale and Defense Styles Questionnaire were used for gathering data. Data analysis was done by Pearson correlation and regression analysis tests by using SPSS 16 software.
    Results
    Severity of burn had positive correlation with burned parts of body, PSTD, neurotic and immature defense style and had negative correlation with mature defense style. Burned parts of body also had direct relation with PSTD and PSTD had reversed relation with mature style and had direct relation with neurotic and immature styles. 17.7% of variance of PSTD was predicted by mature defense style, 44.3% by neurotic defense style and 73% by immature defense style variables.
    Conclusion
    There is a relation between severity of burn, PSTD and defense styles.
    Keywords: Burns, Stress Disorder, Post Traumatic, Defense Mechanisms
  • Hosseini S.E. *, Zahiri S., Aqababa H Pages 161-166
    Aims
    Pain is a complex sensation that affects the spirit and psychological status and in many cases, using the different drugs for pain relief is required. This study aimed to investigate the effect of alcoholic extract of Brassica rapa root in reducing acute and chronic pain induced by formalin in adult male rats.
    Methods
    In this experimental study, 40 adult male rats were used that were divided into 5 8membered groups of control, rein, test 1, test 2 and test 3. To cause pain, 0.5ml of 2.5% formalin was injected to the foot of animals subcutaneously. The control group went only under the formalin test. Half an hour before the injection of formalin, the rein group received 1ml of saline and test groups 1, 2 and 3 received doses of 50, 100 and 200mg/kg of alcoholic extract of Brassica rapa roots, respectively. Obtained data was analyzed by using SPSS 18 software and ANOVA and post hoc Tukey tests.
    Results
    100 (1.762 ± 0.133) and 200mg/kg (1.550 ± 0.132) of body weight doses of alcoholic extract of Brassica rapa root caused a significant reduction of pain in acute phase in comparison to the control group and 200mg/kg (1.225 ± 0.054) dose of body weight caused a significant reduction of pain in chronic phase in comparison to the control group (1.822 ± 0.114).
    Conclusion
    Alcoholic extract of Brassica rapa root is useful in pain reducing dose-dependently and time-dependently.
    Keywords: Pain, Brassica rapa, Rats
  • Sharifnia S.H. *, Haghdoost A.A., Soleymani M.A., Taghipour B., Alayi B Pages 167-171
    Aims
    Diabetes type II is one of the most common disorders of endocrine system in the world. Recently one hypothesis has been proposed about the role of increased ferritin in occurrence of diabetes type II. The present study investigated serum ferritin levels in diabetic and non-diabetic patients with myocardial infarction.
    Methods
    In this cross-sectional study on patients in the CCU ward of Imam Reza Hospital of Amol in 2011, 50 patients with diabetes type II and 50 non-diabetic patients amongst patients with acute myocardial infarction were entered in study purposefully. Cell Blood Count, Triglyceride, Cholesterol, LDL, HDL, Ferritin, Iron and TIBC were measured. Data analysis was performed by Chi-square, independent T, one sample T and logistic regression tests using SPSS 20 software.
    Results
    The risk of diabetes in women was 5.56 times more than men. The difference of mean serum ferritin levels between diabetic (170.60±126.36mg/dl) and non-diabetic (164.40±113.42mg/dl) was not statistically significant (p=0.7). But the difference of mean serum Iron levels between diabetic (87.58±35.72mg/dl) and non-diabetic (60.44±20.38mg/dl) patients was statistically significant (p<0.0001).
    Conclusion
    There was no relation between ferritin level of patients with diabetes type II and occurrence of acute myocardial infarction.
    Keywords: Diabetes Mellitus, Ferritin, Myocardial Infarction, Iron
  • Mousavi Mobarake Sh. *, Rahnama M., Bigdeli M.R., Nasiri Semnani Sh Pages 173-177
    Aims
    For centuries, herbs have been used to avoid disease s. Peptic ulcer is a disease of any part of the stomach or intestines that exposed to acid and activated pepsin. The objective of the present research was to study the effect of Ziziphora clinopodioides aqueous extract on peptic ulcer due to acetic acid in rats.
    Methods
    In this experimental study, 60 Wistar rats weighing approximately 200-250g were randomly divided into 4 groups; negative control, positive control, experiment 1 and experiment 2. Initially, rats were operated to give peptic ulcers by acetic acid. A day after stomach ulcer, the experimental groups received Ziziphora clinopodioides aqueous extract for 14 consecutive days and positive control received normal saline. Negative control animals received no substance. Wound healing and fibroblasts, neutrophils and macrophages per unit area were calculated after 14 days. Data was collected using the SPSS 17 software and were analyzed by one-way ANOVA and LSD tests.
    Results
    Wound healing in the experimental group compared to the negative control and positive control groups was significantly increased (p<0.05). By passing time, the number of neutrophils and macrophages were increased in experimental groups and the number of fibroblasts was reduced.
    Conclusion
    Ziziphora clinopodioides extract is effective in the treatment of peptic ulcer induced by acetic acid.
    Keywords: Peptic Ulcer, Ziziphora clinopodioides, Acetic Acid, Rats
  • Ghojagh D. *, Deylam Katoli H., Habibi Nodeh M Pages 179-183
    Aims
    Diabetes is a world wide health threat and treatment of this disease is very important in medical sciences. The aim of this investigation was to determine the carbonyl and malondialdehyde levels and glutathione peroxides activity in the erythrocytes of diabetic rats.
    Methods
    In this experimental study, 24 rats with 180-220g body weight were divided into two control and diabetic groups. Diabetic status was induced by intraperitoneal injection of alloxan. Malondialdehyde and carbonyl levels and glutathion peroxidase activity were measured by using special kits. Mean and diviation of data were calculated by SPSS 18 software and the difference of two groups was compared by student T test.
    Results
    The mean of malondialdehyde level in erythrocyte of diabetic group (2.27±0.22mmol/mg of protein) was increased compared to control group (1.16±0.15mmol/mg of protein; p<0.05). Mean of carbonyl content in erythrocytes of diabetic group (2.98±0.35 mmol/mg of protein) was increased compared to control group (0.75±0.17mmol/mg of protein; p<0.05). Mean of glutathion peroxidase activity level in erythrolytes of diabetic group (5.73±0.46 m molNADPH/min/mg of protein) was increased compared to control group (2.98±0.33 m molNADPH/min/mg of protein; p<0.05).
    Conclusion
    Mean levels of carbonyl and malondialdehyde and glutathion peroxidase activity increases in diabetic rats compare to non-diabetic rats.
    Keywords: Malondialdehyde, Carbonyl, Glutathione Peroxides, Diabetes, Antioxidant, Free Radicals